Kentekenloket
Opel occasions J. v.d. Locht in Uden

Home  |  Winterbanden

Winterbanden

Autobedrijf J. van der Locht

Winterbanden zijn een ‘must’ in de herfst en winter, want niet alleen bij sneeuw, maar ook in natte perioden zijn winterbanden uitermate geschikt. Dit komt door het diepere en grovere profiel dat het natte weer beter aan kan. Bij temperaturen lager dan 7oC presteren winterbanden duidelijk beter dan zomerbanden. De samenstelling van het rubber van de winterband, ook wel ‘compound’ genoemd, zorgt bij lagere temperaturen voor zowel meer grip als comfort. In Nederland zijn winterbanden niet verplicht en wordt in het voertuigreglement dus ook geen onderscheid gemaakt tussen winter- en zomerbanden. In het buitenland geldt vaak wel een verplichting, daarom bestaat daar het risico op een boete, strafrechtelijke vervolging en (mede)aansprakelijkheid als geen gebruik wordt gemaakt van winterbanden bij winterse omstandigheden.

Tips:


Het is aan te bevelen winterbanden vóór de zomerperiode om te wisselen voor zomerbanden. Door hun samenstelling slijten winterbanden bij temperaturen boven 7oC sneller.

  • Zorg dat de winterbanden bij demontage worden gemarkeerd (krijt) volgens de positie van de banden op de auto en markeer indien nodig de draairichting. De volgende winter eventueel van voor naar achter zetten om ongelijkmatigeslijtage te voorkomen. De draairichting moet niet gewijzigd worden!

  • Indien de auto is voorzien van grote en brede banden is het aan te raden winterbanden te kiezen in de kleinst voorgeschreven bandenmaat met bijpassende wielen.

  • De maximumsnelheid van de winterband, aangegeven middels een codering op de zijkant van de band, dient gerespecteerd te worden door de berijder. Indien de aangegeven maximumsnelheid van de band lager is dan die van de auto, moet de maximumsnelheid van de band met een voor de bestuurder zichtbare sticker worden aangegeven. Aanduidingen op de band m.b.t. maximumsnelheid:

    Q: 160 KM/H    T: 190 KM/H    V: 240 KM/H
    S: 180 KM/H    H: 210 KM/H    W: 270 KM/H

  • M+S banden zijn bedoeld voor modder en sneeuw. Alleen als er ook een symbool van bergtoppen met een sneeuwvlok op de band staat, wordt hij als winterband beschouwd. Het M+S logo vindt men tegenwoordig op alle winterbanden, op alle ‘all season’ banden en soms ook op zomerbanden. Het logo mag naar eigen inzicht van de fabrikant op de band geplaatst worden. Het M+S logo alleen zegt dus niets over de wintereigenschappen van een band. Het sneeuwvloksymbool is daarentegen wel een indicatie voor wintereigenschappen van een band. Dit symbool geeft aan dat de band voldoet aan de minimale eisen voor gebruik bij sneeuw.

(Bron: BOVAG)

Voor meer informatie download de brochure van de BOVAG

Contactgegevens

Autobedrijf J. van der Locht
Liessentstraat 14
5405 AG Uden
Tel: 0413 263 801
Fax: 0413 255 820
E-mail: info@vanderlocht.nl

Neem contact met ons op

Openingstijden

Maandag:08:00 - 12:1513:00 - 17:30
Dinsdag:08:00 - 12:1513:00 - 17:30
Woensdag:08:00 - 12:1513:00 - 17:30
Donderdag:08:00 - 12:1513:00 - 17:30
Vrijdag:08:00 - 12:1513:00 - 17:30
Zaterdag:08:30 - 14:30
Zondag:gesloten

Bekijk ons occasion aanbod Occasion aanbod

Voor occasions en nieuwe auto's kunt u ook bij ons terecht. Alle auto's worden geleverd inclusief een onderhoudsbeurt en volgens fabrieks/importeur opgave. Bovendien geven wij 6 tot 12 maanden Bovag garantie.
 

Ga naar onze Opel occasions
Zomercheck Zomercheck

Je moet er toch niet aan denken dat je tijdens de vakantie stil komt te staan (alhoewel onze Mobiliteit Service uitstekend is). Omdat voorkomen beter is dan genezen kun je nu bij Van der Locht terecht voor dé zomercheck, waarbij je auto op 13 cruciale punten wordt gecheckt.

Zomercheck
Ontvang een APK-herinnering Ontvang een APK-herinnering

Laat autobedrijf van der Locht u tijdig per e-mail informeren over uw APK.
Zo voorkomt u tevens een eventuele boete (€ 90,-) voor een te late APK-keuring.
 

APK-herinnering

Webdesign by Applepie  |  Disclaimer  |  Privacy statement  |  Cookies  |  Sitemap